Microsoft

Η Microsoft παρέχει στους διαχειριστές πλήρη έλεγχο των ενημερώσεων

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία ανάπτυξης προγραμμάτων οδήγησης και υλικολογισμικού (firmware) που θα διευκολύνει τους διαχειριστές IT να επιλέγουν τα σωστά προγράμματα οδήγησης για συσκευές στο εταιρικό τους δίκτυο.

Μόλις η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη, οι διαχειριστές θα μπορούν να επιλέξουν τα προγράμματα οδήγησης που θα προσφερθούν μέσω του Windows Update στο περιβάλλον τους από μια επιλογή από αντίστοιχες επιλογές και θα τα προγραμματίσουν για ανάπτυξη.

Οι διαχειριστές θα επιλέξουν τα σωστά απο ολόκληρη τη συλλογή προγραμμάτων οδήγησης που έχουν κατασκευαστεί κυρίως από πρωτότυπους κατασκευαστές εξοπλισμού (OEM) και ανεξάρτητους προμηθευτές υλικού (IHV) που διατίθενται στο Windows Update.

Αυτό θα αποτρέψει την προσφορά ολόκληρου του καταλόγου προγραμμάτων οδήγησης σε χρήστες τελικού σημείου, με την παράδοση μόνο εκείνων που λαμβάνουν έγκριση διαχειριστή.

  • Η Microsoft επεσήμανε επίσης μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι επιχειρήσεις θα ήθελαν να διασφαλίσουν ότι τα σωστά προγράμματα οδήγησης αναπτύσσονται στο περιβάλλον τους:
  • Το οικοσύστημα υλικού δημοσιεύει συνεχώς νέα προγράμματα οδήγησης και ενημερώσεις κώδικα στο Windows Update.
  • Η υπηρεσία Windows Update στοχεύει συσκευές με τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης μόνο για αυτές.

Τα περιστατικά ασφαλείας μετριάζονται συχνά με ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης και απαιτούν γρήγορη απόκριση συντήρησης. Αυτή η νέα λογική ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εγκρίνουν και να προγραμματίζουν ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης και υλικολογισμικού και να παρακολουθούν τις αναπτύξεις τους θα είναι διαθέσιμες μέσω του Windows Update για επιχειρήσεις και Intune. Η Microsoft θα ξεκινήσει τη νέα εμπορική υπηρεσία ανάπτυξης προγραμμάτων οδήγησης για επιχειρήσεις ως ιδιωτικό πρόγραμμα προεπισκόπησης τις επόμενες εβδομάδες.

Η υπηρεσία θα κυκλοφορήσει δημόσια στο Intune και στο Microsoft Graph αργότερα φέτος, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment