eshop

Ενίσχυση για ESHOP “e-λιανικό” μέσω ΕΣΠΑ

Ανακοινώθηκε στις 12/2/2021 η νέα Δράση «e-λιανικό: Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ/ ΕΣΠΑ 2014 – 2020 [Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία].

Οι υποβολές αιτήσεων ξεκινάνε στις 22/02/2021 και διαρκούν έως τις 24/03/2021.

Στόχος της Δράσης «e-λιανικό»

Στόχος είναι η επιδότηση επιχειρήσεων λιανικής με ποσό έως 5.000 Ευρώ για την δημιουργία ή για την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). Επιδοτούνται με ποσοστό 100% Δαπάνες για Εξοπλισμό Πληροφορικής και για Υπηρεσίες/ Λογισμικό, με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Δικαιούχοι είναι όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα, και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από τις 18 Μαρτίου 2020 και έπειτα. Ακολουθούν αναλυτικά οι προυποθέσεις.

Βασικές Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των Επιχειρήσεων:

  • να έχουν το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού) είτε ως κύρια Δραστηριότητα, στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα,
  • να διατηρούν Φυσικό Κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες,
  • να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (στην έδρα ή και στο υποκατάστημα) για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και έπειτα.
  • να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% στον κύκλο εργασιών τους κατά το 4ο τρίμηνο του έτους 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019 (δεν αφορά σε όσες επιχειρήσεις έχουν συσταθεί πριν την 1/10/2019 – Νεοσύστατες)

Επιλέξιμες Δαπάνες (ποσοστό επιχορήγησης: 100%)

Εξοπλισμός Πληροφορικής (έως 1.500€ και έως 30% επί του συνολικού έργου)

  • Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop).
  • Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/ αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (πχ εξοπλισμός δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ). Δεν επιδοτούνται tablets, κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις.
  • Eξυπηρετητές/ διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα.
    (Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS) αλλά για ένα έτος μόνο.)

Χρονοδιάγραμμα της δράσης 

• Διάρκεια Υποβολής Αιτήσεων: Οι υποβολές αιτήσεων ξεκινάνε στις 22/2/2021 και διαρκούν 31 ημέρες, ήτοι έως τις 24/3/2021.

• Ημερομηνία Έναρξης Επιλεξιμότητας Δαπανών: Όσες δαπάνες υλοποιήθηκαν από 18/3/2020 (και έπειτα) είναι επιλέξιμες.

• Ημερομηνία Λήξης Επιλέξιμων Δαπανών: Οι δαπάνες δύναται να πραγματοποιηθούν έως και 6 μήνες μετά την Εγκριτική Αποφαση Ένταξης.

 

Η NetKey και οι συνεργάτες της παρέχουν πλήρη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, από τον πρώτο έλεγχο επιλεξιμότητας, την εκτίμηση της αναμενόμενης βαθμολογίας καθώς και στην εκπόνηση – υποβολή ενός άριστου business plan το οποίο θα αποδώσει τη μέγιστη δυνατή μοριοδότηση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment