Σφάλμα-σκληρού-δίσκου-–-μήπως-είναι-στα-τελευταία-του

Σφάλμα σκληρού δίσκου – Μήπως είναι στα τελευταία του;

Η στιγμή που ένα σφάλμα σκληρού δίσκου εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας, είναι μία από τις χειρότερες στιγμές. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα φωτογραφίες, βίντεο και τραγούδια μπορεί να χαθούν. Ίσως τελικά όλα να πήγαν καλά και ο υπολογιστής σας άνοιξε. Μήπως το σφάλμα ήταν μια προειδοποίηση ότι ο σκληρός σας δίσκος σύντομα θα σας εγκαταλείψει;

Δημιουργία αντίγραφου ασφαλείας

Πριν δείτε τα σημάδια που θα σας δείξουν ότι ο σκληρός σας δίσκος είναι στα τελευταία του, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας. Καλό θα ήταν να καθιερώσετε την δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα προκύψει κάποιο σοβαρότερο σφάλμα σκληρού δίσκου. Μπορούμε να βρούμε μαζί έναν οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπος για να έχετε πάντα προστατευμένα τα αρχεία σας.

Σημάδια ότι ο σκληρός σας σύντομα θα χαλάσει

Τα σημάδια συνήθως που υποδηλώνουν ότι ο σκληρός δίσκος σας θα χαλάσει και τα χειρότερα σύντομα θα έρθουν, είναι:

  • Επιβράδυνση συστήματος κατά την πρόσβαση στον σκληρό δίσκο (εκκίνηση προγραμμάτων, αναζήτηση αρχείων αποθήκευση εγγράφων κλπ).
  • Παράξενοι θόρυβοι σε σχέση με το συνηθισμένο και ήχοι τύπου «μπιπ».
  • Αλλοιωμένα ή κατεστραμμένα αρχεία στα οποία δεν σας επιτρέπεται η πρόσβαση.
  • Μπλε οθόνη κατά την εκκίνηση του υπολογιστή.

Πώς να ελέγξετε για σφάλμα σκληρού δίσκου και αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα;

Μπορείτε με διάφορους τρόπους να διαπιστώσετε ένα ο σκληρός σας δίσκος δυσλειτουργεί και ενδέχεται να χαλάσει. Τα Windows παρέχουν ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για την έλεγχο του δίσκου σας, το λεγόμενο chkdsk. Το συγκεκριμένο εργαλείο αναζητά σφάλματα, κατεστραμμένα αρχεία και κακούς τομείς σε μια μονάδα δίσκου. Κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Δεν θα σας πει φυσικά ότι ο σκληρός σας δίσκος πρέπει να αντικατασταθεί, αλλά θα διαπιστώσετε εάν το μέγεθος των σφαλμάτων αυξάνεται. Είναι επίσης απλά ένα χρήσιμο εργαλείο για να κρατήσετε τη μονάδα σας σε υγιή κατάσταση.

Αν το εργαλείο των windows δεν σας έδειξε και πολλά σχετικά με το σφάλμα σκληρού δίσκου που αντιμετωπίσατε, μπορείτε να μας καλέσετε.

Σοβαρό σφάλμα σκληρού δίσκου;

Τελικά δεν ήταν ένα μεμονωμένο σφάλμα σκληρού δίσκου αλλά οδήγησε στην καταστροφή του; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας και θα έρθουμε στο χώρο σας προκειμένου να προβούμε στην αντικατάσταση του σκληρού δίσκου και την ανάκτηση δεδομένων εάν δεν είχατε κρατήσει αντίγραφο ασφαλείας.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment