Πόσο ισχυροί είναι οι κωδικοί ασφαλείας σου

Πόσο ισχυροί είναι οι κωδικοί ασφαλείας σου;

Είναι σημαντικό να δημιουργούμε τους ισχυρότερους δυνατούς κωδικούς πρόσβασης για υπηρεσίες και ιστότοπους. Αλλά πόσοι πραγματικά αφιερώνουμε χρόνο για να δημιουργήσουμε κωδικούς που δεν παραβιάζονται;

Καθώς οι κακόβουλοι χάκερς αυξάνουν τη γνώση και την ικανότητα τους να παραβιάζουν κωδικούς, οι κανόνες για τη δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης αλλάζουν. Δεν είναι πλέον ασφαλές να έχετε απλώς έναν συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών για κωδικό.

Έχοντας κατά νου τους τρέχοντες κωδικούς πρόσβασής σας, πόσο χρόνο πιστεύετε ότι θα χρειαζόταν ένας χάκερ για να τους σπάσει; Στη συνέχεια θα δείτε πόσο ισχυροί είναι οι κωδικοί πρόσβασής σας. Πιθανότατα θα συγκλονιστείτε όταν μάθετε πόσο απλό είναι να παραβιαστούν.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν εξελιγμένο λογισμικό που μπορεί να εκτελέσει χιλιάδες συνδυασμούς κωδικών πρόσβασης το λεπτό και τα εργαλεία τους γίνονται μόνο καλύτερα. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι ο κωδικός πρόσβασής σας πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 11 χαρακτήρες και να χρησιμοποιεί αριθμούς, μαζί με κεφαλαία και πεζά γράμματα. Δείτε γιατί.

 

Χρόνος που χρειάζεται ένας χάκερ για να παραβιάσει τον κωδικό σου

 

Πώς να δημιουργήσετε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης

Οι βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία ασφαλών κωδικών πρόσβασης είναι:

  • Ένας κωδικός πρόσβασης πρέπει να αποτελείται από 16 χαρακτήρες ή περισσότερους. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 45 τοις εκατό των χρηστών χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης οκτώ χαρακτήρων ή λιγότερο, οι οποίοι δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο οι μεγαλύτεροι κωδικοί πρόσβασης.
  • Ένας κωδικός πρόσβασης πρέπει να περιλαμβάνει συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και χαρακτήρων.
  • Ο κωδικός πρόσβασης δεν πρέπει να κοινοποιείται σε κανέναν άλλο λογαριασμό.
  • Ο κωδικός πρόσβασης δεν πρέπει να περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία του χρήστη, όπως τη διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου του. Είναι επίσης καλύτερο να μην συμπεριλάβετε πληροφορίες όπως ονόματα παιδιών ή κατοικίδιων ζώων.
  • Ένας κωδικός πρόσβασης δεν πρέπει να περιέχει διαδοχικά γράμματα ή αριθμούς.
  • Ο κωδικός πρόσβασης δεν πρέπει να είναι η λέξη “password” ή το ίδιο γράμμα ή αριθμός που επαναλαμβάνεται.

 

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν οι κωδικοί πρόσβασής σας είναι αρκετά ισχυροί, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το εργαλείο.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment