Διαγραφή-Δεδομένων-με-ασφάλεια

Διαγραφή Δεδομένων με ασφάλεια

Γιατί και πότε χρειάζεται να διαγράψετε οριστικά τα αρχεία από τον υπολογιστή σας;

Σκέφτεστε να πουλήσετε ή να ανακυκλώσετε τον υπολογιστή σας ή το smartphone; Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαγράψει όλα τα δεδομένα σας, ώστε να μην διαρρεύσουν τα προσωπικά σας στοιχεία σε κάποιον άγνωστο.

Στη συνέχεια θα δείτε πώς να διαγράφετε εντελώς ένα τηλέφωνο Android (ή tablet), καθώς και τον υπολογιστή σας πριν τα πουλήσετε.

Η βασική διαγραφή αρχείων και η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στα smartphone δεν αρκούν!

Πολλοί άνθρωποι πραγματοποιούν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να σβήσουν τα πάντα από τη συσκευή τους Android ή iPhone, πριν την απορρίψουν ή την μεταπωλήσουν. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δεν διαγράφει πραγματικά τα πάντα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Hertfordshire σε συνεργασία με την Comparitech, διαπιστώθηκε ότι είναι ακόμα δυνατή η ανάκτηση φωτογραφιών, email, κειμένου και άλλων εγγράφων από μια επαναφορά συσκευής τηλεφώνου.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και με όλα τα υπόλοιπα μέσα αποθήκευσης όπως σκληροί δίσκοι, SSD, κάρτες μνήμης και USB.

Πώς γίνεται λοιπόν η οριστική διαγραφή των δεδομένων σας;

Υπάρχουν δύο τρόποι οριστικής διαγραφής αρχείων. Η διαγραφή δεδομένων και η φυσική καταστροφή του μέσου αποθήκευσης.

Διαγραφή δεδομένων:

Η διαγραφή εκτελείται από εξειδικευμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούνται 24 παγκόσμια & 5 προσαρμοσμένα πρότυπα διαγραφής, όπως DoD, NIST, HMG / CESG κ.λπ. Διαγράφονται οριστικά και αμετάκλητα όλα τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου, της κάρτας μνήμης και των USB sticks αλλά και των smartphone. Με αυτό τον τρόπο είναι πλέον αδύνατη η ανάκτηση τους, ακόμα και με τα πιο σύγχρονα μέσα. Κανένα εργαστήριο ανάκτησης δεν θα μπορέσει να επαναφέρει τα δεδομένα μετά από αυτήν την εργασία. Επίσης παρέχουμε πιστοποιητικό καταστροφής με κάθε διαγραφή!

Φυσική καταστροφή:

Η φυσική καταστροφή του αποθηκευτικού μέσου είναι ο δεύτερος τρόπος, που σας εγγυάται ότι κανείς δεν θα μπορέσει να ανακτήσει τα δεδομένα σας. Γίνεται από εξειδικευμένα μηχανήματα (HDD Shredders) που κατακερματίζουν όλα τα εξαρτήματα του hard disk. Όμως, με τη φυσική καταστροφή δεν είναι πλέον εφικτή η ανακύκλωση των υλικών. Τα συστατικά που απομένουν είναι ιδιαίτερα ρυπογόνα για το περιβάλλον. Για παράδειγμα, οι πλακέτες κυκλωμάτων περιέχουν σημαντικές ποσότητες κασσίτερου και μόλυβδου. Γι’ αυτό σας  προτείνουμε πάντα “πράσινες” λύσεις όπου υπάρχει δυνατότητα ανακύκλωσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την ασφαλή διαγραφή των πολύτιμων προσωπικών δεδομένων σας οικονομικά και με ασφάλεια!

Add a Comment

You must be logged in to post a comment