Κενό ασφαλείας σε συσκευές της Αpple

Κενό ασφαλείας σε συσκευές της Αpple

Η αποκάλυψη του κενού ασφαλείας σε συσκευές της Apple, οδήγησε την διάσημη εταιρεία στην τελευταία ενημέρωση λογισμικού που εξέδωσε.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είναι σε επιφυλακή για οποιαδήποτε συσκευή που δεν είναι ενημερωμένη. Κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες ή ακόμα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα.

Οι ειδικοί ασφαλείας ηλεκτρονικών συσκευών συνιστούν στους κατόχους τους να ενημερώσουν άμεσα τις συσκευές τους. Αυτές που επηρεάζονται από το πρόβλημα είναι τα iPhone 6 και τα επόμενα μοντέλα, από το iPad πέμπτης γενιάς και μετέπειτα, όλα τα iPad Pro, τα iPad Air 2. Αλλά και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές Mac με λειτουργικό σύστημα Monterey, όπως επίσης και κάποια μοντέλα iPod.

Επί του παρόντος η Apple δεν έχει αναφερθεί στο πώς, ποιος και πότε ανακάλυψε το κενό ασφαλείας στις συσκευές της. Όμως επικαλείται έναν ερευνητή, τον οποίο δεν κατονομάζει. Ταυτόχρονα αναφέρει ότι υπήρξε τουλάχιστον ένα περιστατικό εκμετάλλευσης αυτής της αδυναμίας των συστημάτων της, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες.

Η Ρέιτσελ Τόμπακ, διευθύνουσα σύμβουλος της SocialProof Security, υπογράμμισε ότι όλοι οι κάτοχοι συσκευών Apple που κυκλοφόρησαν μετά το 2015 πρέπει να προχωρήσουν στην ενημέρωση του λογισμικού, και βέβαια όσοι είναι δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Comments are closed.